Wedstrijden

Dit jaar gaan we kijken of er animo is voor een wedstrijd. Informatie volgt via email en wordt ook hier kenbaar gemaakt.

 

 

Dressuur

Proef F0 dit is een proef waarbij de pony vastgehouden mag worden door ouders of bekenden waarbij je een aantal oefeningen moet doen.
Proef F1 dit is een proef waarbij alle oefeningen gaan in stap en draf
Proef F3 dit is een proef waarbij ook de galop komt, deze volgt de hoefslag
Proef F6 dit is een proef met sturen in de galop en  met doorzitten
Proef F11/ F12 zoals proef F6 met doorzitten en een pasje wijken
   

  

Springen

Rubriek 1 dit is een parcours van 20-30 cm  ( pony mag vast gehouden worden)
Rubriek 2 dit is een parcours van 40-50 cm
Rubriek 3 dit is een parcours van 60-70 cm
Rubriek 4 dit is een parcours van 80-90 cm

 
Bij dressuur gaat het om de netheid van alle oefeningen. Je rijd eenmaal een proef waar je voor alle oefeningen een punt krijgt. Alle punten samen bepalen wie de beste zal zijn. De proef duurt ongeveer 6 minuten. Verder is er wel een extra prijs te behalen voor degene die meeloopt met een kind in de Proef F0. Dit gaat dan om de beste, leukste origineelste manier.

Bij springen gaat het eerst om de netheid, dat wil zeggen dat je het parcours  goed moet rijden en de balken moeten blijven liggen. Als dat gelukt is dan rijdt je het parcours nog een keer maar dan geldt ook nog de snelste tijd. Een parcours springen gaat veel vlugger dan een dressuurproef. Meestal houden ze per parcours 2 minuten aan.

Bij de dressuurproeven is het de bedoeling dat je iemand hebt die jou de proef voor kan lezen of als dat nodig is vast kan houden. Ook bij het springen moet je zelf iemand regelen die jou vasthoud ( als dat nodig is ).

Afhankelijk van de aanmeldingen kan ik de planning maken. Maar houd er rekening mee dat we beginnen met de Proef F6 en daar zal de eerste rond 9.30 uur starten. De volgende wedstrijd start proef F11 als eerste en de volgende F0-1 en met de laatste wedstrijd F3 .

Afgelopen jaar konden we telkens toch wel rond 14 uur beginnen met het springen. Zijn de aanmeldingen een beetje gelijk dan kan dat nu ook.

Hieronder zetten we even de kosten op een rijtje:

Meedoen aan de wedstrijd: Dressuur € 10,-
  Springen € 10,- 
  Wil je allebei meedoen € 17,-

 
Tijdens de wedstrijd zijn er diverse dranken en eten te koop.
Koffie en thee , Ranja , Frisdrank, Broodje met iets warms, Broodje kaas en diverse snoep/chips

In de lessen kunnen we aandacht besteden aan het rijden van een proef. Van de te rijden proef zit een bijlage bijgevoegd  zodat je jezelf wat voor kunt bereiden. Wil je de proef oefenen tijdens de les zorg dan dat je voorlezer er ook bij is.

Ook buiten de lessen om kun je komen oefenen voor je proef. Je moet dan wel alles zelf kunnen en of iemand bij hebben die jou kan helpen. Daar zijn ook mogelijkheden voor tijdens de vakanties. Wil je zelf een keer oefenen dan wel alleen in  overleg met mij. De kosten buiten de les om zijn € 8,-

Op de zaterdag voor de wedstrijd is er `s middags de gelegenheid om de pony’s mooi te maken.

Dat wil zeggen dat er gepoetst en geboend kan worden. Natuurlijk is het heel mooi om vlechtjes of knotjes te maken in de manen. Tussen 13:30 uur en 17:00 uur mogen jullie daarvoor  komen. Er zijn nog wel lessen, dus sommige pony`s kunnen pas mooi gemaakt worden, nadat ze gereden zijn.

Opgeven kun je bij mij doen. Weet je niet waaraan je mee kunt doen dan bekijken we dat samen.

Heb je vragen, kom er mee bij mij.

Comments are closed.