Voltigeren

Geschiedenis.Het voltigeren bestond al eeuwen voordat het naar Nederland kwam. In zuid Scandinavië zijn illustraties gevonden van personen die op een dier stonden. Deze illustraties stammen uit het bronzen tijdperk. Ook in Afrika zijn rotstekeningen gevonden welke aangeven dat de voltige al bestond in de Griekse oudheid. De naam van de sport is afgeleid van het Franse woord “La Voltige” wat fladderen betekend.
Wat is voltigeren?Voltigeren is oefeningen doen op een galopperend paard waarbij de oefeningen in -op en met de bewegingen van het paard. Het paard mag daarbij niet in zijn bewegingen worden gestoord. De oefeningen kunnen worden bestempeld als turnoefeningen, en hebben daar ook veel van weg. Het paard wordt door de instructrice vastgehouden aan een lange lijn, welke longeerlijn wordt genoemd. Er wordt om de instructrice een grote cirkel door het paard gemaakt.
Het vraagt van de kinderen dus een samenspel van het paard, maar ook van elkaar. Na een periode waarin alle oefeningen in stap worden geleerd, gaan de kinderen deze oefeningen in galop proberen.

Kijk voor meer informatie op www.voltigedeleysing.nl

 
   

 

 

 

 

 

Comments are closed.