Reguliere lessen

Natuurlijk wordt u, uw zoon of dochter zonder ervaring niet zomaar op een pony of paard gezet. Er zal eerst een kennismaking plaats vinden. Daarna wordt er gekeken welke pony of paard het beste bij u of uw kind aansluit. Als er nog geen ervaring is begint een uur les met het uit de stal halen van een pony of paard. Er zal dan geleerd worden hoe de pony of paard verzorgt dient te worden alvorens wij kunnen gaan rijden. Bij ons moet iedereen die wil rijden leren hoe je een pony of paard moet poetsen, opzadelen en weer afzadelen. De eerste lessen worden bij ruiters zonder ervaring altijd aan een zogenaamde “longeerlijn” uitgevoerd. Daarbij staat de instructeur in het midden van de manege en loopt de pony of het paard vastgemaakt aan een lange lijn om de instructeur heen. Vanuit daar wordt als eerste geoefend op de zit en de balans, daarna op het sturen en als de basis onder de knie is zult u, of u kind los rond gaan rijden. Mocht het lukken om zelfstandig de verzorging voor het rijden te kunnen doen dan valt dit gedeelte voortaan buiten de les en wordt er ook daadwerkelijk een uur gereden.

Doordat de lessen in kleine groepen worden gegeven (maximaal 6 ruiters) kunnen wij deze basis op een goede manier aan de ruiter overbrengen. Omdat er in kleine groepen gereden wordt kunnen wij ook genoeg persoonlijke aandacht aan een ieder in de les geven.
Mochten er kinderen zijn die speciale aandacht nodig hebben dan zijn daar mogelijkheden toe. Er wordt bij ons de nadruk gelegd op wat de kinderen kunnen en kunnen leren. Ze moeten vooral plezier hebben in wat ze doen.

Vanuit de basis kan gekeken worden naar de persoonlijke doelstellingen die de ruiter voor zichzelf heeft. Of er nu puur voor de recreatie of ontspanning wordt gereden, of dat men met eigen pony of paard wedstrijden wil gaan rijden. U geeft het aan, wij zorgen voor het passende programma.

Comments are closed.